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Monday 10 February 2014
Olá Meninas,
Hello Girls,

Peço desculpa colocar este post um pouco em cima da hora, mas andei numa correria para encontrar alguns dos materiais. Hoje vou vos mostrar como faço bombons de chocolate, aproveitando o facto de estarmos a chegar ao Dia dos namorados. Este post estará dividido em duas partes, por nivel de dificuldade/complexidade. 


I'm sorry to be posting this so late but i was running after some ingredients. Today i'm going to show you how to make valentines day chocolates since we're getting close to the date. This post will be divided in two by level of dificulty/complexity.



Nivel 1 : Bombons com interior crocante

Material necessário:
- 1 ou mais tipos de chocolate
- bolinhas crocantes / arroz tufado
- corante alimentar vermelho (opcional)
- 1 forma para bombons
- 1 espátula
-1 taça para o chocolate


Level 1 : Crunchy middle chocolates

Material needed:
- 1 or more type of chocolate
- some crunchy cereals/ cake decoration
- red food coloring(optional)
- 1 chocolate mold
- 1 spatula
- 1 bowl



Instruções:

1 - Derreter o chocolate preto/leite no microondas colocando-o 30 segundos, retirando e mexendo, e voltando a colocar 30 segundos ate estar liquido. Derreter o chocolate branco numa tacinha de fondue de chocolate (se quiser adicione umas gotas de corante alimentar para dar cor). Quando estiverem deretidos mexa durante uns minutos para que o chocolate baixe ate a temperatura ideal (31ºC aprox.)

2- encha a forma ate meio com os dois chocolates e coloque algumas bolinhas crocantes.

3- cubra ate cima com o resto do chocolate. bata com a forma na mesa algmas vezes para soltar possiveis bolhas de ar.  passe a espatula na parte superior da forma para alisar o chocolate.

4- Leve ao frigorifico durante 20-30 minutos. Desenforme.



Instructions:

1- Melt the black/milk chocolate in the microwave, letting it heat 30 seconds at a time, mix, put it it the microwave again until it melts completely. Melt the white chocolate in a chocolate fondue bowl(add some food coloring for color if you'd like). When the chocolate melts mix it for a couple of minute to cool it down to a more suitable temperature (31ºC aprox.)

2- fill the mold up until the middle with both chocolates, add some crunchy cake decorations.

3- fill the mold with the rest of the chocolate. hit the base of the mold against the table a couple of time to release air bubbles. scrape with the spatula to smooth the chocolate.

4- Let it rest in the fridge for 20-30 minutes. take it out of the mold.



Nivel 2: Bombons com recheio de morango

Material necessário:

- Chocolate negro
- 1 espátula
- 1 forma  rigida para chocolates ( uma forma comum de silicone não serve para este efeito)
- 1 recipiente para o chocolate
- Ganache de morango (receita em baixo)


Level 2: Chocolates with Strawberry filling


Material needed:

- Dark Chocolate
- 1 spatula
- 1 rigid mold for chocolates (a normal silicone one is no good for this effect)
- 1 bowl
- Strawberry ganache( recipe bellow)




Instruções:

1- derreta o chocolate de acordo com os passos referidos no nivel 1. encha os moldes ate meio e rode ate que o molde fique completamente coberto por uma fina camada de chocolate.
2- Raspe o excesso com a espatula, vire o molde para baixo e deixe descansar no frigurifico durante 15 minutos.

3- retire o molde do frigorifico e coloque um pouco de Ganache em cada forminha. Cubra com o restante chocolate derretido.

4- Coloque no frigorifico durante 30-40 minutos. desenforme com muito cuidado




Instructions:

1- Melt the chocolate acornding to the steps mentioned on level 1. fill the molds up till the middle and rotate the mold until it's completely covered with a very thin layer of chocolate. 

2- Scrape the excess with the spatula, tur the mold upside down and take it to the fridge for 15 minutes.

3- take the mold out from the fridge, put some ganache in and fill it with the remaining melted chocolate. 

4- Let it rest in the fridge for at least 30-40 minutes. you can now carefully take them out from the mold.



Ganache de morango:

70ml natas fervidas
100g de chocolate branco
doce de morango qb
corante alimentar(opcional)

Ferva as natas. Quando estas estiveram a ferver retire do lume/micro-ondas e junte o chocolate branco, mexa bem ate ficar homogeneo e bem derretido. vá adicionando o doce de morango a gosto seja generosa. Por fim adicione algumas gotas de corante para dar cor extra.


Strawberry Ganache:

70ml heavy cream
100g white chocolate
Strawberry jam
Food coloring(optional)

Boil the cream. When the cream is boiling take it out from the stove/microwave and add the white chocolate, mix it well until everything is smooth. add the strawberry jam to your taste, be generous. You can add a few drops of food coloring to add more color.


E pronto, espero que tenham gostado, sei que é um post bem comprido mas vale bem a pena os bombons ficam deliciosos. Boa semana, até breve!

And that's it, i hope you liked it, i know it was a long post but it's well worth it, the chocolates are delicious. Have a nice week, see you soon!

XOXOXO

3 comments: